Menu Sluiten

Zonwering


Zonwering

Informatie over Zonwering.

Zonwering is de verzamelnaam voor allerlei constructies die de overlast van zonlicht en warmte ten gevolge van zonlicht moeten tegengaan. In een kantooromgeving is dit ook een vereiste vanuit de Arbowetgeving. De keuze hoe de juiste binnentemperatuur wordt bereikt is aan de eigenaar of gebruiker.

Zonwering kan op vele manieren worden beschreven. Voor onze doeleinden kan zonwering worden gezien als een product dat u beschermt tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Dit omvat direct contact zoals met zonnebrandlotion, zonnebril of zonnebrandcrème, indirect contact zoals door zonnebanken of zonnelampen, of absorptie door kleding zoals onder een hoed, shirt of ander kledingstuk. Er zijn veel producten op de markt voor bescherming tegen de zon. Veel mensen zullen meerdere producten gebruiken om hun gewenste beschermingsniveau te bereiken.

Buitenzonwering:

Wanneer de zonwering aan de buitenzijde van een gebouw is aangebracht, spreekt men over buitenzonwering. In de meeste gevallen is dat een zonnescherm, waarin verschillende vormen bestaan. Screens, buitenjaloezieën, blinden, persiennes, rol- en raamluiken kunnen ook als zonwering dienen. Hieronder vallen ook overstekende dakranden of vloeren, of bouwkundige luifels rechtstreeks boven de ramen.

Binnenzonwering:

Wanneer zonwering aan de binnenkant van het gebouw is aangebracht, spreekt men over binnenzonwering. Men dient er rekening mee te houden dat zonwering aan de binnenzijde minder effectief is dan aan de buitenzijde. Licht regelen kan men uiteraard ook goed aan de binnenzijde Info over zonwering

Bericht over Zonwering

Er zijn verschillende manieren om je zonwering te bedienen. Handmatig of een elektrische bediening. Elektrische bediening is uitgerust met de geautomatiseerde oplossingen. Daarnaast kan je ook kiezen voor een modern draadloos systeem zoals een RTS of IO systeem. Hierbij zijn er geen elektriciteitsdraden zichtbaar tussen de motor en de bediening.

De zomers worden steeds langer en warmer, waardoor het plaatsen van zonnewering geen overbodige luxe is. Er bestaan verschillende manieren om je woning koel te houden.

Meer info over zonwering nu op www.nevenramen.be.

Tags

Advies Zonwering | Binnenzonwering Plaatsen | Binnenzonwering | Buitenzonwering Plaatsen | Buitenzonwering | Informatie Zonwering | Leveranciers Binnenzonwering |